Är EDI något för dig?

Om du funderar på EDI och om det är något för dig eller om du är på jakt efter en ny leverantör, har vi samlat en massa material och detaljerade beskrivningar som du får tillgång till genom formuläret till höger.

 • Vitbok: Vad är EDI och hur kan det stärka min verksamhet?
  Funderar du på EDI och vill undersöka om EDI är den rätta investeringen för ditt företag?
   
 • Vitbok: EDI-guide för nybörjare
  Denna vitbok ger dig en överblick över EDI och hur det fungerar.
   
 • Vitbok: 5 områden där EDI skapar tillväxt i din affärsverksamhet
  I en marknadsanalys från 2018 har 300 europeiska detaljhandels- och produktionsföretag delat sina rekommendationer och erfarenheter om EDI och supply chain-teknologi.
   
 • Kundberättelse: Silvan outsourcar all EDI till TrueCommerce.
  Den landsomfattande detaljhandelskedjan Silvan A/S har fått mer tid till sin kärnverksamhet, minskade omkostnader och ökat sin automatisering genom att outsourca sin EDI till TrueCommerce.

Är EDI nytt för dig eller funderar du på att byta EDI-leverantör?

EDI ger dig den automatisering du behöver för att du fortsatt ska kunna samarbeta effektivt med dina kunder och leverantörer, däribland behandla dina ordrar automatiskt och utan fel, upprätthålla en kort leveranstid och fakturera elektroniskt. 

Med EDI slipper du manuell inmatning av data, du sparar tid och resurser och undviker fel.

Det är avgörande att hitta den rätta leverantören som inte bara kan erbjuda en bra lösning, utan även kan ge dig råd om automatisering, hantera processen med att få dina leverantörer / kunder registrerade i EDI samt löpande övervaka och hantera fel.

På denna sida kommer vi att guida dig genom de nödvändiga överväganden du bör fundera på, när du undersöker möjligheterna för EDI eller funderar på att byta leverantör.

Vad är EDI?

Elektroniskt datautbyte – eller Electronic Data Interchange (EDI) – är för företag som vill utbyta elektroniska ordrar, fakturor och andra affärsdokument med sina leverantörer och / eller kunder. 

Med EDI slipper man därmed pappersdokument och PDF-filer och man undviker alla tidskrävande manuella arbeten, som datainmatning från papper eller PDF-filer i sitt ERP-system.

EDI används i de flesta branscher och är särskilt relevant för större detaljhandelsföretag som vill få sina leverantörsfakturor elektroniskt, eller för grossister och producenter som vill kunna få elektroniska ordrar. 

Även i det offentliga, som kommuner och landsting som har tusentals leverantörer, är EDI ett krav och man följer några fastställda branschgodkända EDI-format som framtagits av EU.

Funderar du på EDI till ditt företag?

Har du blivit ombedd att utbyta EDI av en av dina kunder i detaljhandelsbranschen?

Använder ni mycket tid på att manuellt mata in data för ordrar och fakturor i era system?

Ovanstående är de två primära orsakerna till att företag väljer att implementera EDI och automatisera sina processer.

Om du kan nicka igenkännande till något av detta, kontakta oss idag för ett samtal utan förpliktelser.

Kontakta oss

Hur väljer jag den rätta EDI-leverantören?

För många företag kan det verka oöverskådligt att välja EDI-leverantör. Men det behöver inte vara en svår process att välja EDI-leverantör om du bara vet vad du ska vara uppmärksam på.

I marknadsanalyser pekar företag i synnerhet ut tre bekymmer för att välja den rätta EDI-leverantören:

 • Kommer det att belasta IT-avdelningen att byta EDI-lösning eller implementera EDI för första gången?
 • Kommer det att ske störningar i deras befintliga EDI-flöde under bytet?
 • Och klarar den nya EDI-leverantören av att hantera specifika eller komplexa EDI-krav?

Om du kan bocka av dessa 10 frågor till leverantören, är du på rätt väg i ditt beslut.

10 saker du bör tänka på när du ska välja EDI-leverantör

1. Har EDI-leverantören ingående kunskaper om din bransch? Och har de kundreferenser?

2. Kan lösningen integreras med dina handelspartners, oavsett om de har EDI eller inte och oavsett deras tekniska färdigheter, kommunikationsprotokoll, dataformat och ERP-system?

3. Hur eskalerbar är lösningen, dvs. kan du lätt öka antalet transaktioner och nya handelspartners i takt med att din verksamhet växer?

4. Kan EDI-lösningen integreras till ditt ERP-system?

5. Rekommenderas EDI-leverantören av erkända rådgivare inom affärslösningar som t.ex. Gartner?

6. Hanterar leverantören implementeringen och onboarding av dina leverantörer / kunder åt dig? Ger de dig en projektplan med en tidslinje?

7. Har du tillgång till lokal support dygnet runt?

8. Hur stabil är lösningen när den har satts i drift? Och har du möjlighet att spåra dina filer?

9. Uppfyller lösningen de nödvändiga säkerhetsstandarderna? Är dina uppgifter helt skyddade?

10. Kan leverantören bara erbjuda EDI eller kan lösningen utvecklas med andra tjänster i leveranskedjan?

LÄS MER

Varför ska man välja TrueCommerce?

checkmark

 Vi hjälper företag inom produktion, detaljhandel, grossisthandel och transport med att effektivisera sitt datautbyte med leverantörer och kunder. Bland våra kunder återfinns blanda annat Silvan, Salling Group och Matas.

checkmark Vår kärnverksamhet är EDI, som ger dig och dina handelspartners möjlighet att utbyta ordrar, fakturor, transportdokument m.m. snabbt, säkert och automatiskt. Kombinerat med vår PDF-skanning, får du 100 % elektroniskt dokumentutbyte med alla dina kunder / leverantörer – även de som inte har EDI. 

checkmark Med TrueCommerce blir du en del av ett globalt handelsnätverk bestående av 92 000+ handelspartners. TrueCommerce kan enkelt och snabbt koppla dig elektroniskt till nya kunder / leverantörer, i takt med att din affärsverksamhet växer.

checkmark Vi integrerar de flesta ERP-system och vi erbjuder en integrationsmodul specifikt för Microsoft Dynamics och SAP Business One.

checkmark TrueCommerce fick utmärkelsen Challenger i Gartner's 2018 Magic Quadrant for Multienterprise Supply Chain Networks och har blivit erkänd som Leader i IDC:s rapport IDC Marketscape for Worldwide Multi-Enterprise Supply Chain Commerce Network.

checkmark Vårt duktiga onboarding-team säkerställer en enkel och problemfri onboarding av dina kunder / leverantörer, däribland dialog / screening, uppsättning (mappning) och tester. I samarbete med dig utarbetar vi en projektplan och tidslinje.

checkmark Våra kunder har dygnet runt tillgång till vårt supportteam (ServiceDesk), som erbjuder snabb hjälp både på danska och engelska. Du kan kontakta ServiceDesk via e-post eller telefon eller så kan du använda vår kundportal för att upprätta ärenden och följa deras status.

checkmark Det är avgörande för oss att säkerställa en stabil drift för våra kunder och vår lösning har en driftsäkerhet på 99,8 %. I vår kundportal kan du få Track & Trace för dina dokument.

checkmark TrueCommerces lösning och drift omfattas av ISAE 3402 för att säkerställa att våra kunders uppgifter är fullständigt skyddade och att våra lösningar ingår i en säker och välbeprövad infrastruktur.

checkmark Du kan välja att utöka din EDI-lösning med en eller flera tjänster som stöder de övriga leden i din leveranskedja. Det kan vara integration av Amazon, Shopify, m.fl., PIM, leverantörsstyrt lager (VMI), dropshipping eller en B2B-webbutik.

LÄS MER
CTA

Så kommer du igång

Boka ett möte utan förpliktelser med TrueCommerce för att diskutera dina möjligheter

Kontakta oss